top of page

Experience

"Soms grijpt een idee je zo aan dat het heel moeilijk wordt om het los te laten. Dromen wordt durven en durven wordt doen." - Jurgen Somers, zaakvoerder Magnum Opus Events

thumbnail (9).jpeg

ABOUT JURGEN

Het concept over de mobiele bars ontstond nadat mijn vrouw en ik trouwden in 2008. Hoe leuk zou het zijn om als pasgetrouwd koppel te genieten van een glaasje bubbels en dit uniek moment te vieren met familie en vrienden? In 2010 richtte ik daarom mijn bedrijf op, genaamd Magnum Opus Events, wat in het Latijn ‘Meesterwerk’ betekent.

Mijn idee werd omgezet in realiteit. Eind 2010 bracht ik de Bubblebus op de markt. Vanaf nu konden alle koppels die trouwden, de Bubblebus inhuren en samen genieten van een glaasje bubbels op locatie. Elk weekend reed ik van trouw tot trouw en sloot ik een partnership af met Cava MVSA. De Bubblebus werd ingezet bij klanten, festivals, openingen, bedrijfsfeesten,...enzovoort. Gaandeweg is dit concept gegroeid van trouwen aan de kerk tot een volledige productie. Dit was het begin van mijn avontuur.

In 2015 richtte ik foodtruckfestival SMA(A)K op, een foodtruckfestival met overheerlijke streetfood, gezellige zithoeken, swingende beats, theater en de leukste animatie. Ideaal voor grotere feesten! Ook dit concept sloeg aan waardoor ik mijn tweede mobiele bar aanschafte. Een bar in een caravan, genaamd: ‘Baravan’.

Met SMA(A)K was ik op zoek naar een mooie eventcontainer om te huren. Na een tevergeefse zoektocht hebben we er dan maar zelf één gebouwd.

Deze eventcontainer liet ik ontwerpen in dezelfde look & feel als de Bubblebus en de Baravan. Namelijk: ‘de Bargo’. De Bargo ontstond in 2018 en wordt ingezet bij grote feesten van +1000 genodigden.

Bij Magnum Opus streven we naar perfectie. Elk feest wordt tot in de puntjes uitgevoerd en we gaan heel ver om dit te realiseren. We blijven innoveren en zijn steeds op zoek  naar trendsettende concepten in de hospitality, food & drinks.

ABOUT TOON

Toon startte in 2015 als één van de eerste jobstudenten bij Bubblebus & SMA(A)K. Dit deed hij met hart en ziel waardoor hij groeide van student tot allround eventmedewerker en aanspreekpunt voor zijn medejobstudenten.

Een ruwe diamant die zich stilletjes aan ontpopte en steeds meer de leiding durfde nemen. Hierdoor groeide hij steeds verder en dit alles door zijn enorme werkijver.” – Jurgen Somers

Binnen zijn opleiding 'marketing' deed hij vervolgens stage. Hier maakte hij kennis met het reilen en zeilen van het bedrijf op organisatorisch niveau.

Dit was nog maar het begin, want na zijn stage stapte hij mee in de zaak als ‘young professional’. Hier werd hij gecoacht tot zijn volle potentieel. De volgende stap? Hij vloeide door tot medevennoot en leidt nu mee zowel Bubblebus als SMA(A)K.

Van een mooi verhaal gesproken...

Bubblebus Lier-63 zw 2.jpg

Partners

bottom of page